Milanović navukao gnev Hrvata zbog izjave o Jasenovcu: Tablu sa natpisom "Za dom spremni" treba baciti!

Autor: Republika

Svet

23.04.2020

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjava predsednika Hrvatske Zorana Milanovića u Jasenovcu da ploču HOS-a s natpisom "Za dom spremni", koja je postavljena u Novskoj, "treba skinuti i negde baciti" naišla je na oštru osudu hrvatskog ministra branitelja Tome Medveda i udruženja vojnih invalida rata.

Zoran Milanović

- Izjavu predsednika Zorana Milanovića, koji je na obeležavanju 75. godišnjice proboja iz ustaškog logora Jasenovac poručio da spomen-ploču za 11 poginulih hrvatskih branitelja 'treba maknuti i negde baciti', najoštrije osuđujem jer se time obezvređuje žrtva hrvatskih veterana, pripadnika Hrvatskih odbrambenih snaga - naveo je Medved u saopštenju.

Izjavu predsednika Milanovića osudilo je i Udruženje hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske (Hvidra), prozivajući ga da se "grubo obrušio na HOS kao legitimnu jedinicu Oružanih snaga RH".

Slično misli i predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Rekao je da se ne slaže ni sa sadržajem, ni tonom kojim je predsednik to izgovorio.

- Smatram da ta izjava nije bila primerena, smatram da moramo birati reči kada iznosimo svoje političke stavove o određenim temama - rekao je Jandroković napominjući da je Milanović sam odgovoran za svoje izjave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading