Šampion u bezobrazluku: Izdato mu rešenje o samoizolaciji, a on OTIŠAO NA MORE!

Autor: avaz.ba, Republika

Svet

10.04.2020

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ismir Jusko, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) rekao je danas da se pet osoba nalazi u Studentskom domu na Bjelavama u samoiziolaciji jer nisu poštivali rešenje i mere koje su im izdale nadležne kantonalne inspekcije.

Foto: Ilustracija

Prema njegovim rečima smanjio se broj osoba koje ne poštuju mere samoizolacije. Ove mere se izdaju s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa. S ukupno 101 osobe ova brojka je spala na 20, piše Avaz.

– Imamo i slučajeva da svi koji su dva puta evidentirani da ne poštuju policijski čas da budu pritvoreni. Oni kod nas ostaju do kraja policijskog časa. Istina, mnogi se pridržavaju mera, ali svi koji ne poštuju mere moraju odgovarati za svoje postupke. Zbog nepoštivanja mere samoizolacije imamo na Bjelavama pet osoba i reč je o prisilnoj samoizolaciji – kaže Jusko. Ministar je otkrio i šokantne podatke.

– Jednu osobu smo bukvalno pronašli na biciklu, a imao je određene mere samoizolacije. Zamislite gde je on sve mogao biti za to vreme. Ali to nije sve. Drugi slučaj je da je osobi izdato 3. aprila rešenje o samoizolaciji, a on je dan kasnije 4. aprila otišao u Neum. Znači prešao je 150 kilometara i otišao na drugi kraj države. E to je razlog zašto apelujemo da se ne bespotrebno ne izlazi jer uvek ima onih osoba koje ne poštuju mere, a naći će se na izletištu, šetalištu, biciklističkoj stazi. Zato je važno da se poštuju mere – kazao je Jusko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading