Tužilac traži još mesec dana pritvora za vođu škaljaraca Vukotića!

Autor: Republika

Svet

07.04.2020

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više državno tužilaštvo zatražilo je produženje pritvora za još mesec dana Jovanu Vukotiću, koji je u policijskim evidencijama označen kao vođa škaljarskog klana, potvrdila je za Dan portparol podgoričkog Višeg suda Aida Muzurović.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/youtube.com/Vijesti Online
Foto: Ilustracija

On je početkom februara ove godine izručen crnogorskim vlastima, koje su ga potraživale radi vođenja krivičnog postupka zbog teškog ubistva u pokušaju i nelegalnog držanja oružja. Vukotića je Crnoj Gori izručila Srbija 8. februara, uz maksimalne mere bezbednosti, a istog dana je saslušan kod višeg tužioca i sudije za istragu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Prema nezvaničnim saznanjima Dana, prilikom prvog saslušanja kod tužioca, on je ponudio tužiocu dokaze da nije bio prisutan na mestu izvršenja krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret. Njegovi advokati su ranije saopštili da su ubeđeni da će se on brzo naći na slobodi jer su postupci protiv njega fingirani.


Vukotić je nakon hapšenja na teritoriji Turske izručen Srbiji, gde je osuđen na 15 meseci zatvora zbog falsifikovanja isprava. Više državno tužilaštvo sumnjiči Vukotića da je sa Igorom Dedovićem, koji je ubijen 19. januara ove godine, i Milićem Minjom Šakovićem u Kotoru pokušao da ubije Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Vukotić je osumnjičen i da je 2016. godine u Kotoru pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, koji slovi za jednog od vođa suparničkog kavačkog klana. Kako je Danu ranije nezvanično potvrđeno, postoji više snimaka na kojima se vidi da je Vukotiću u vreme kada je pucano na Tamaru Zvicer bio u jednom tržnom centru u Sloveniji, a ne u Kotoru. Takođe, prema nezvaničnim saznanjima ovog podgoričkog dnevnika, Vukotić je istražnim organima dostavio i putnu dokumentaciju koja, navodno, potvrđuje njegove tvrdnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading