Titov sin Miša PLAĆA MILIONSKU KAZNU ZA KORIŠĆENJE OČEVE VILE

Autor: Tanjug

Svet

10.10.2017

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandru Miši Brozu, mlađem sinu Josipa Broza Tita, preti kazna od milion kuna (oko 133.000 evra) zbog bespravnog korišćenja državne imovine, odnosno Titove vile u Samoboru.

RepublikaFoto: vijesti.hrt.hr/screenshot
Titova vila u Samoboru

Nekadašnja Titova vila u Samoboru, u kojoj Broz decenijama živi, prostire se na 35.000 kvadratnih metara i poseduje voćnjake, vinograde i kuće, prenosi HRT.

Kako se navodi, Broz mlađi nema pravnu osnovu za korišćenje tog poseda, jer je on od aprila 1998. godine u državnom vlasništvu.


Iako tvrdi da ga u posljednjih 20-tak godina niko nije pozvao da tu nekretninu preda i vrati državi, navodi se da je Državno tužilaštvo još 2000. godine pozvalo Aleksandra Broza da u roku od 30 dana preda državi sve nekretnine u Samoboru, što on nije učinio.

Prema prvoj proceni, nekretnine su vredne oko milion evra, a Ministarstvo državne imovine tražiće da se plati naknada za korištenje nekretnina u posljednjih 5 godina, jer nije na snagu stupilo zastarevanje slučaja, a ta naknada, prema proceni iznosi oko milion kuna (oko 133.000 evra).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading