Knežević upozorava potpredsednika Vlade Crne Gore: Novi smrtni slučaj od virusa ide na Simovićevu odgovornost

Autor: Tanjug

Svet

27.03.2020

23:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je da odluka potpredsednika crnogorske vlade Milutina Simovića da odbije pomoć Srbije u respiratorima za tretman obolelih od korona virusa podleže krivičnoj odgovornosti, jer niti je imao mandat, niti pravo da se igra sa sudbinama građana Crne Gore.

RepublikaFoto: facebook.com/Demokratski front - DF
Milan Knežević

Knežević je za Tanjug sinoć rekao da se građani Crne Gore nalaze u neformalnom vanrednom stanju i nemaju nikakve informacije o tome s koliko se respiratora, maski, ležajeva u bolnicama u Crnoj Gori raspolaže, kao ni da li su doktori i medicinsko osoblje opremljeni da rade s tim respiratorima.

- Onda se pojavi jedan od apologeta urušavanja crnogorske države i čovek koji je lični potpredsednik vlade (predsednika) Mila Ðukanovića da saopšti nešto za šta nema podrsku većinske Crne Gore - rekao je Knežević.


Kako ističe, crnogorska režimska nomenklatura živi u paralelnom univerzumu u kojem njima, njihovoj deci i najbližima ne može faliiti medicinske opreme, ni respiratora, ni maski, jer se nalaze na jednom privilegovanom nivou koji se demonstrira na najbolji način kao što je to uradio Milutin Simović.

- Želim da pošaljem jasnu poruku svim građanima Crne Gore, ali posebno Milutinu Simoviću da će svaki, ne daj Bože, novi smrtni slučaj od virusa korone direktno ići na njegovu odgovornost i da će kad-tad krivično-pravno odgovarati zato što je ugrozio živote građana Crne Gore odbijajući respiratore, ne u ime građana nego u ime Mila Ðukanovića - istakao je Knežević.

On napominje i da procentualno srazmerno broju stanovnika u Crnoj Gori ima više obolelih od korona virusa nego u Srbiji.

- U Crnoj Gori je njih 82, ili ako bismo to preneli na brojke u Srbiji, to bi bilo kao da je u Srbiji zaraženo 1.230 građana - naglasio je Knežević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Baki

28.03.2020 12:23

Ne ulazeći u priču o "otetim" respiratorima, ostaje činjenica da je Crna Gora odbila donaciju 5 respiratora. Da li iko razuman ovo može razumeti, u vreme pandemije. Srbija je svoje učinila (skoro da i nije morala, izuzev ona dva), a na vlasti crne Gore je reagovanje. Ako narod Crne Gore to odobrava, njihov problem.