Panika u KBC Zagreb: Četiri lekara zaražena koronavirusom, na pomolu katastrofa?!

Autor: Tanjug, republika.rs

Svet

17.03.2020

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zasad je ukupno četvoro lekara iz KBC-a Zagreb pozitivno na koronavirus, troje sa karidiologije i jedna lekarka sa neurologije, potvrdio je danas Hini pomoćnik direktora KBC Milivoj Novak.

RepublikaFoto: Tanjug/ D. BANDIĆ
Foto: Ilustracija

Preduzimaju se mere utvrđivanja kontakata i dezinfekcije, a trenutno je više od 100 zaposlenih te ustanove u samoizolaciji, rekao je Novak, prenela je Hina.

Direktor KBC-a Zagreb Ante Ćorušić prethodno je izjavio da su neki lekari virus "uvezli" iz Austrije, gde su bili na skijanju bez znanja uprave bolnice i nisu preduzeli mere dvonedeljne samoizolacije.

- Znamo da je virus uvezen izvana zbog odlaska na vikend u Austriju, koji na vreme nije predstavljen upravi i s kojeg se deo kolega vratio, nastavio da radi i prećutao da su bili u Austriji - rekao je on.


Ćorušić je poručio da će lekari koji ne prijavljuju svoje moguće kontakte sa zaraženim osobama verovatno biti sankcionisani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading