Novinarima u Crnoj Gori omogućeno da održavaju konferencije preko platformi: Pitanja će moći da postavljaju u realnom vremenu od kuće?!

Autor: Tanjug, republika.rs

Svet

16.03.2020

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako zvanično Crna Gora nema nijedan potvrđeni slučaj obolelog od koronavirusa, vlada je uvela do sada niz mera identičnih onim u zemljama u kojima zaraza postoji, a najnovije se odnose na zaštitu zdravlja novinara.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Prema tim merama, obaveza medija je da poštuju pravila koja podrazumevaju što manje društvenih kontakata, i sa druge strane, obaveze da transparentnost bude u najvećoj meri poštovana, a javnost obaveštena.

S tim u vezi vlada je odredila procedure i pravila kako bi bilo zadovoljene sve preporuke.

Iz vlade je saopšteno da će se konferencije za medije u vezi sa svim aspektima sprečavanja širenja koronavirusa i aktivnosti državnih organa održavati u amfiteatru Instituta za javno zdravlje.

Javni servis Radio i Televizija Crne Gore je danas u Institutu instalirao i isprobao opremu za direktan prenos svih događaja.

Radio-difuzni centar omogućio je svim radio i televizijskim stanicama preuzimanje TV signala RTV CG.

Komercijalne televizije s nacionalnom pokrivenošću isprobale su sistem i pokazalo se da je on već funkcionalan.

Ostale televizije mogu signal preuzeti na način na koji je omogućeno preuzimanje signala zasedanja Skupštine Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju, služba za odnose s javnošću vlade će u saradnji s Ministarstvom javne uprave postaviti platformu putem koje će novinarima biti omogućeno postavljanje pitanja u realnom vremenu, odnosno dok traju konferencije za medije - kao da su na licu mesta.

Takođe, služba za odnose s javnošću vlade Crne Gore i Institut za javno zdravlje će, po proceni, neke događaje prenositi uživo putem društvenih mreža i platformi - Jutjub, Fejsbuk...

- Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore će pored navedenog sve događaje snimiti i kao i do sada stavljati medijima na raspolaganje fotografije i video snimke svih događaja. PR tim koji koordinira komunikacije vlade nastojaće da u najvećoj meri izađe u susret zahtevima medija za gostovanjima i intervjuima, ali molimo za razumevanje situacije koja nije uobičajena - navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading