Vlada Republike Srpske proglasila vanrednu situaciju

Autor: Mediji

Svet

16.03.2020

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Republike Srpske proglasila je vanrednu situaciju u Srpskoj kako bi se sprečilo širenje virusa korona.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Foto ilustracija

Kako je rečeno na sednici, vandredna situacija prethodi uvođenju vanrednog stanja, piše Srpskainfo.

- Vlada je krizni štab i njene mere se moraju poštovati na čitavoj teritoriji RS. Sad kada krizni štab donese meru ona se mora ispoštovati i u tome je najveća suština uvođenja te vanredne situacije - rekla je ministarka finasija RS Zora Vidović.

Ona je ponovila je da će sva budžetska davanja ići normalno kao i do sada i da nema nikakvog umanjena plata.

- Penzije, borački dodatak, invalidnine, plate zaposlenih u upravi, prosveti i sve subvencije i podsticaji za privredu i poljoprivredu biće izmireni. Nemamo nijednu marku duga poljoprivrednicima za podsticaje - rekla je ministarka Vidović.

Prema njenim rečima sve što je porebno za zdravstveni sektor se uredno izmiruje.

Vidovićeva je istakla da Srpska ima robne rezerve za vanredne nabavke.

Ministarka trgovine i turizma RS Suzana Gašić ponovila je da na tržištu RS ima dovoljno namirnica, da je snabdevenost uredna, da je protok robe uredan i da ljudi mogu da budu sigurni da neće biti bezrazložnog skoka cena koji je i razlog verovatno za strah kod građana.

- Vlada RS je donela uredbu kojom se cene osnovnih životnih namirnica vraćaju na nivo koji je bio 5. marta i ostaju dok traje ova situacija. Osnovne životne namirnice koje su su obuhvaćene su recimo namirnice kao mleko, hleb, jaja, testenina i slično, a uredba će biti data na uvid svima, da se građani upoznaju sa detaljima - kaže Gašićeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading