DODIK OPTUŽUJE: Bakirova stranka prekršila ustavne principe BiH

Autor: Tanjug

Svet

13.03.2020

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvršni komitet SNSD-a konstatovao je na danšnjoj sednici da je funkcionisanje institucija na nivou BiH ugroženo upornim protivustavnim delovanjem SDA što traje u kontinuitetu od zaključenja Dejtonskog sporazuma, a intezivirano je od izbora 2014.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Milorad Dodik

- Tada je SDA uzimajući SDS i PDP kao izborne gubitnike u parlamentarnu većinu i u Savet ministara, grubo prekršila ustavne principe uređenja BiH - rekao je danas predsednik SNSD Milorad Dodik.

Istakao je da takva vlast zauzimanjem mesta u svim ustanovama na nivou BiH, pokazuje nefunkcionalnost i nesposobnost, što je BiH dovelo do udaljavanja od evropskog puta i mesta na začelju ne samo u regionu već i u Evropi


- Istovremeno vlast SDA-SDS-PDP, činila je štetu pravima i interesima Republike Srpske, suprostavljajući se aktima Narodne skupštine Republike Srpske i drugih organa Srpske - rekao je Dodik, koji je i srpski član Predsedništva BiH.

Izvršni komitet SNSD-a ocenjuje da je SDA blokirajući izbor organa vlasti na nivou BiH sprečavala da SNSD sa koalicionim partnerima kao pobednicima na izborima 2018. godine, ostvari učešće na nivou BiH što je obaveza nakon svakih izbora.

- Cilj SDA je bio zadržati po svaku cenu SDS i PDP kao svoje lojalne saradnike u nanosenju štete Republici Srpskoj, kao što su to zajedno činili kroz zabranu 9. januara kao Dana Republike, zabranu referenduma, lažiranja rezultata popisa stanovništva, onemogućavanju projekata - nave je Dodik.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading