Pretio je košarkašima Zvezde, a sada svojim radnicima otkazom ukoliko idu na litije

Autor: Srpskoujedinjenje, Republika

Svet

08.03.2020

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Bokan, vlasnik trgovinskog lanca "Voli", naredio je isleđivanje zaposlenih u kompaniji sa ciljem da ne izlaze na litije koje organizuje Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori. Ovo je za medije saopštilo ili potvrdilo više zaposlenih iz "Voli" marketa u Podgorici, Nikšiću i Baru.

RepublikaFoto: Tanjug/DRAGAN KUJUNDŽIĆ
Dragan Bokan

Oni koji su radnicima pretpostavljeni, u Bokanovo ime, obavili su niz informativnih razgovora sa svima za koje se sumnja da su učesnici crkvenih protesta povodom donošenja spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

– Sugerisano nam je da više ne idemo na litije, ukoliko nameravamo da ostanemo u radnom odnosu u kompaniji ''Voli''. Prćeno nam je otkazima i jasno rečeno da je poslovna i svaka druga politika kompanije da se ne sukobljavamo sa partijom na vlasti i državom, a država je izglasala taj Zakon - priča jedan od zaposlenih.

Radnici se, povodom pritisaka, nisu izjašnjavali pred onima koji su ih ''pritiskali'', ali će, kako su precizirali, nastaviti da idu na litije. Ukoliko Bokan, sa druge strane, nastavi sa pritiscima, oni će problem sa kojim su suočeni, prijaviti, ako treba, i međunarodnim organizacijama.

Dragan Bokan je, inače, u žižu javnosti, sem poslovnih poduhvata i bliskosti sa vrhom DPS-a, dospeo i zbog pretnji košarkašima i rukovodstvu Crvene zvezde ''da će ga zapamtiti'' i ''da će im se osvetiti kada dođu u Podgoricu'', tokom Skupštine ABA lige u Zagrebu, prošle godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading