Dodik upozorava na podmukli plan međunarodne zajednice: Stvaraju krize tamo gde su Srbi, hoće da nas razdele

Autor: Tanjug

Svet

21.02.2020

23:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da međunarodna zajednica ne pravi slučajno krize na teritorijama gde žive Srbi, ističući da je zajednički cilj svih tih akcija da se razdvoji srpski narod.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Milorad Dodik

- Samo naivni mogu da pomisle da su slučajno u isto vreme otvorene krize u BiH, Crnoj Gori i na KiM. Međunarodna zajednica je svesna da nije završila posao i pokušava da postavi određene startne pozicije za rešavanje - kazao je Dodik za današnje "Večernje novosti".

Cilj međunarodne zajednice je, kako kaže Dodik, da degradira i minimalizuje srpski narod, najbrojniji i najznačajniji narod u zemljama bivše Jugoslavije.


- Apsolutno sam svestan da pokušavaju da stvore utisak da su Srbi remetilački faktor na Balkanu, što naravno nisu - istakao je Dodik.

On navodi i da je strategija stranaca da je "dobar samo onaj Srbin koji je podanik".

- Ako kažete da znate da čitate Dejtonski sporazum i Ustav, i da ne pristajete na tumačenja, odmah ste loši. Ako još ne prihvatite reforme koje zadiru u interese srpskog naroda, dobijete etiketu ultradesničara i nacionaliste. Ja pristajem samo na etiketu pripadnika srpskog naroda... Kakav je Dodik strancima, to me uopšte ne interesuje, zanima me samo kakav će biti srpskom narodu - rekao je Dodik.

Srpski član predsedništva BiH ocenjuje i da će se BiH sama urušiti i da niko ne treba da je ruši.

- Jednom će se i stranci umoriti u svemu ovome. Čim se izmaknu - nema Bosne. Samo će funkcionisati ono što već funkcioniše, a to je RS - kazao je Dodik.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading