OVAKVOG IZRODA MAJKA VIŠE NE RAĐA! Đukanović se šlihta Sarajevu: Ako treba prisustvom da potvrdim da je bilo genocida u Srebrenici - dolazim!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

21.02.2020

22:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, intervjuu za "Face TV" kaže da će, ako ga pozovu, doći u Srebrenicu na godišnjicu.

RepublikaFoto: Tanjug
Milo Đukanović

Dodao je da će prisustvom pokazati i odati počast žrtvama genocida.

- Skupština Crne Gore među prvima je u svetu usvojila Rezoluciju o genocidu, ja sam rekao da je bio genocid, ako treba i prisustvom to da potvrdim, dolazim na 25. godišnjicu, naravno - rekao je Đukanović.

Pored toga govorio je i o protestima u Crnoj Gori i rekao da da Srpska pravoslavna crkva napada Crnu Goru.

- Motiv im je odbrana svetinja, a usvojili smo zakon u kojem se ne ugrožava nijedna crkva. Manipulacija još traje. Manipulišu građanima Crne Gore. Dešavanja u Crnoj Gori nisu pitanja crkve, ovo su strogo politička pitanja. Srpska opozicija otvoreno deluje protiv Crne Gore, velikosrpski centri i ruski uticaj protiv nas. Velikosrpski nacionalizam traje već vekovima. Valja se nevolja u regionu, koja može izazvati ponovo iste probleme iz prošlosti - rekao je on, prenosi poratl Avaz.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading