"Litije se nastavljaju dok režim ne povuče zakon"

Autor: Tanjug

Svet

14.02.2020

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik crnogorskog opozicionog saveza Demokratski front (DF) Budimir Aleksić izjavio je večeras u Beogradu da bi Vlada Crne Gore i predsednik Milo Ðukanović morali da povuku Zakon o slobodi veroispovesti, "ako imaju razuma", jer, kaže, kompromisa oko svetinja nema.

RepublikaFoto: facebook.com/Luka Radonjić

- Narod je odlučan, odlučna je crkva i tu nema kompromisa - rekao je Aleksić, komentarišući današnji sastanak crnogorskog premijera Duška Markovića i mitropolita Amfilohija.

Aleksić podseća da crnogorske vlasti ne žele da vode konsturktivni dijalog sa najznačajnijom ustanovom u Crnoj Gori, a to je SPC.

Dodaje da žele samo da razgovaraju o primeni diskriminatorskog zakona.

 

 

- To je apsurdno i nešto na šta ni mitropolija ne pristaje, zato litije neće prestati sve dok se znakon ne pouvuče - rekao je Aleksić.

Povodom sastanka, dodaje da očekuje nastavak litija, koje su sve masovnije, i ne jenjavaju.

- Nema komrpmisa između laži i istine i toga kako da se dogovorimo da mi uzmete nesto što je moje - rekao je Aleksić, koji je došao da isprati studente koji su krenuli u molitivenu šetnju do Orašca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading