(VIDEO) Počeo sastanak Amfilohija i Duška Markovića

Autor: Tanjug

Svet

14.02.2020

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski premijer Duško Marković i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije počeli su malo posle 11 sati sastanak o Zakonu o slobodi veroispovesti.

RepublikaFoto: youtube.com/Vlada Crne Gore
Amfilohije i Marković

Sastanak se održava u Vili Gorica, a to je ujedno i njihov prvi sastanak nakon stupanja na snagu Zakona, prenosi portal RTCG.

Sastanku u Vili Gorica, u ime Vlade prisustvuju i ministar pravde Zoran Pažin, ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović, ministar kulture Aleksandar Bogdanović i ministar za ljudska i manjinska prava Mehmet Zenka.


U ime MCP, pored Amfilohija, u delegaciji su tri episkopa – mileševski Atanasije, budimljansko-nikšićki Joanikije, zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije i dva člana Pravnog saveta Mitropolije crnogorsko-primorske Dragan Šoc i Vladimir Leposavić, prenosi portal CdM.

Ovo je prvi sastanak na inicijativu premijera povodom Zakona o slobodi veroispovesti i uverenja i pravnom položaju verskih zajednica nakon stupanja Zakona na snagu.

Zakon je usvojen 27. decembra 2019. godine, a stupio je na snagu 8. januara ove godine.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading