Tivat je i noćas na nogama! Kolona vernika sve veća i veća

Autor:

Svet

13.02.2020

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Litije i molebani u znak protesta protiv usvojenog Zakona o slobodi veroispovijesti organizovani su i danas u više crnogorskih gradova.

RepublikaFoto: facebook.com/Vladislav Dajkovic
Crna Gora

Srpska pravoslavna crkvena opština u Tivtu večeras je organizovala moleban u hramu Svetog Save i litiju u znak protesta protiv usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

Moleban je služio paroh tivatski, otac Petar Petrović, prenele su Vijesti.

U Plužinama je u crkvi Svetog Jovana Krstitelja služen moleban, a Pivljanima se obratio iguman manastira Zagrađe Lazar. Nakon molebana gradskim ulicama prošla je litija, koju su predvodili iguman i plužinski paroh, jerej Miroslav Mihailović.

I u Bijelom Polju održana je litiija vernika do crkve u Nikoljcu.

Građani Berana su i ovog četvrtka poslali poruku da se protive Zakonu o slobodi veroispovesti.

 

 

Okupljanje je počelo u 16 časova u centru, ispred zgrade Opštine, da bi se litija potom kretala ustaljenom putanjom, pored hrama Svetog Simeona Mirotočivog, do tri kilometra udaljenog manastira Đurđevi stupovi.

Episkom Joanikije je ovom prilikom još jednom svim učesnicima litija uputio apel da čuvaju mir i da, kako je kazao, ne nasedaju na moguće inscenirane incidente.

Litija i moleban u porti manastira protekli su u miru i tišini, jedino uz povike "ne damo svetinje".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading