Stop crnogorskim fašistima: Ameri i Britanci zabranili patriotski skup na Cetinju!

Autor: Srpskoujedinjenje, Republika

Svet

11.02.2020

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza odluke crnogorske Uprave policije da zabrani "patriotski skup" na Cetinju, najavljen za 13. februar, stoje američka i britanska ambasada u Crnoj Gori, prenose mediji iz pouzdanih izvora.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sagovornici portala Srpskoujedinjenje tvrde da je prvo američka, a zatim i britanska ambasada u Podgorici, otvoreno '"preporučila"' timu koji kontroliše državni bezbedonosni aparat da donesu odluku "usklađenu sa zakonom", kojom se zabranjuje okupljanje u organizaciji Crnogorske kulturne mreže (CKM).

"Dijalog" državnog vrha sa ambasadorima i nekoliko oficira obaveštajaca NATO-a trajali su prekjuče i tokom jučerašnjeg dana.  Okončali su se saopštenjem Uprave policije, u ranim popodnevnim satima, u kome je precizno navedeno da se zabranjuje održavanje skupa na Cetinju pod sloganom "Svi zajedno za građansku i evropsku Crnu Goru"'.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Milo Đukanović

Marković pobedio Đukanovića

Jedan od izvora, koji je blizak bezbedonosnim strukturama, naveo je da je frakcija Mila Đukanovića, u okviru Demokratske partije socijalista, bila tvrđa i odlučnija da se ne popušta pod bilo čijim pritiskom, ali da je, sa druge strane, ekipa okupljena oko Duška Markovića, bila bliža proceni da treba verovati "zapadnim saveznicima".

Tokom komunikacije sa izaslanicima Mila Đukanovića, predstavnici američke ambasade istakli su odlučnost da se stvari ne vrate na početak i ne poništi Zakon o slobodi veroispovesti. Ipak, neka vrsta dijaloga je neophodna, da bi se, kako-tako, u institucionalnoj formi marginalizovao uticaj Srpske crkve u Crnoj Gori. Zapad, jedino na takav način, može da "proguta" reakcije režima ako se procesi '"otrgnu"' kontroli.

Izvori koji su upoznati sa situacijom slažu se da ipak ne postoji suvereni uticaj aktuelnog režima na postojeću krizu i previranja u Crnoj Gori, ali svakako da "garantuju" da nije namera da Amerikanci i Britanci pomognu Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Pre će biti, kaže jedan od izvora, da žele da dodatno oslabe Đukanovića kako bi situacija u Crnoj Gori postala još haotičnija, a atmosfera u taboru crnogorskih nacionalista naelektrisanija. U svakom slučaju, ako se, u narednom periodu, dese kontramitinzi u Crnoj Gori, biće očigledno samo jedno – to su odlučile ambasade koje su nedavno ''poništile'' odluku Uprave policije da ne obezbeđuje litije i sada naložile zabranu skupa na Cetinju.

Dakle, "zeleno svetlo" zavisi isključivo od njih. Do tada, ''obezbeđen besplatan prevoz'' za ''patriote'' iz većine opština u Crnoj Gori, kako je to obećavala CKM, nema vrednost jedne jedine papirne maramice!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading