"MORA DA IDE": Gnevni narod skandira ispred crnogorskog tužilaštva sa samo jednim zahtevom

Autor: kurir.rs/Sputnjik

Svet

01.02.2020

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostavka Mila Đukanovića jedan je od glavnih zahteva protesta pod sloganom "Mora da ide" koji je večeras održan u Podgorici.

 

 

Nekoliko stotina građana se okupilo ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva, a jedan od organizatora protesta Nikola Grdinić je rekao da će protestni skupovi biti organizovani jednom nedeljno, sve dok Đukanović ne ode sa vlasti.

- Da bismo uopšte krenuli u preporod naše države, potrebno je da rešimo nekoliko ključnih problema, a zajednički sadržalac svih tih problema je personifikovan u liku samoproglašenog Predsednika Crne Gore. Zato smo i pokrenuli kampanju 2#moradaide" - rekao je Grdinić za Sputnjik.

- U našem slučaju imamo i deo koji treba zaustaviti u širenju štetnog uticaja. Pod "štetnim delom" prvenstveno mislim na predsednika DPS i interesno društvo okupljeno oko njega. Očigledno je da su toga svesni i dojučerašnji glasači, simpatizeri i članovi DPS-a. Svako za sebe sigurno može navesti dovoljno razloga zašto sistem koji je kreiran oko čoveka koji je dokazano korumpiran mora da ide u prošlost - kaže Grdinić.

RepublikaFoto: youtube.com/ Predsjednik Crne Gore
Milo Đukanović

On dodaje da reaguje na nepravdu i podele koje vlasti uporno serviraju.

- Želimo da vidimo pomirenu Crnu Goru, želimo da pokažemo da vlast i sve institucije treba da budu servis građana, da vremenom dođemo do momenta kada ćemo u normalnim uslovima izabrati svoje predstavnike koji će biti dostojni funkcije koju treba da obavljaju.

Prema njegovim rečima, Đukanović neće otići samo zato što se traži njegova ostavka i šeta ulicama.

- Njegov odlazak moramo izdejstvovati vršenjem konstantnog političkog i građanskog pritiska, poštujući Ustav i zakone Crne Gore, što on sam ne čini - zaključio je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading