Linta o skandaloznom ponašanju načelnice opštine Gračac: Veličanjem ustaštva širi besnu mržnju!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

30.01.2020

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta najoštrije je osudio postupak načelnice opštine Gračac Nataše Turbić (HDZ) koja je osvajanje drugog mesta hrvatskih rukometaša na Evropskom prvenstvu obeležila tako što je na Instagramu ispod njihove fotografije stavila "ustaški grb" odnosno "ustašku šahovnicu" i dodala reč "Spremni".

Foto: Medija centar Beograd
Miodrag Linta

U izjavi koju je dostavio medijima Linta podseća da je opština Gračac u sadašnjim granicama prema popisu iz 1991. bila 99 odsto srpska, a prema popisu iz 2011. godine živelo je oko 45 odsto Srba, jer se deo njih vratio posle proterivanja u "Oluji".

- Veličanjem ustaštva Nataša Turbić širi besnu mržnju prema skoro pola stanovnika opštine čija je načelnica - ocenjuje Linta, te navodi da je Turbić postala poznata i po "sramnoj i nacističkoj inicijativi da se iz parka u Gračacu potpuno sruši i ukloni minirano spomen-obeležje podignuto u spomen na 816 palih boraca i 1836 žrtava ustaškog terora".


Kaže da se ne sme zaboraviti da je Turbić, koju Linta sve vreme naziva "ustaškinjom", pobedu na izborima za načelnicu opštine 2017. godine proslavila uz pesme Marka Perkovića Tompsona i uz povike "Ubij Srbina" i "Srbe na vrbe".

On dodaje i da opštinska vlast Gračaca negira ustanak srpskog naroda i časnih Hrvata koji se obeležava svakog 27. jula u Srbu, a podseća i na fotografisanje načelnice s ratnim zločincem generalom Antom Gotovinom.

Linta smatra da su sve te činjenice dokazi da je "HDZ istinski naslednik ustaškog pokreta Ante Pavelića, a da je glavni programski cilj HDZ-a bio da stvori etnički čistu Veliku Hrvatsku po uzoru na Pavelićevu NDH, u čemu je delimično uspeo". Nataša Turbić se javno ponaša u skladu s politikom svoje stranke, ocenjuje Linta, te zaključuje da ona zbog veličanja ustaštva siguirno neće snositi nikakve posledice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading