Linta: Najoštrije osuđujem varvarske napade na pravoslavne hramove u Sarajevu!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

18.01.2020

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta najoštrije je danas osudio varvarske napade na pravoslavne hramove Svetog Save i Svetih apostola Petra i Pavla u Sarajevu.

Foto: youtube.com/Parovi TV HAPPY
Miodrag Linta

- Obijanje, pljačkanje i skrnavljenje navedenih pravoslavnih hramova nije ništa novo i samo su jedan od mnogobrojnih anticivilizacijskih napada na objekte Srpske pravoslavne crkve u tom gradu koji traju od završetka rata - izjavio je LInta.

On je saopštenju za javnost naveo da brojne činjenice pokazuju da je u pitanju kontinutitet rušilačke kampanje i namera potpunog zatiranja viševekovnog postojanja srpskog naroda u Sarajevu, a malobrojnim Srbima se šalje otvorena poruka da nisu dobrodošli i da im je najbolje da se isele.


Linta je pozvao međunarodnu zajednicu i njene predstavnike u Bosni i Hercegovini da konkretno reaguju i zaštite pravoslavne hramove i malobrojne Srbe u Sarajevu i Federaciji BiH.

- Nekažnjeno skrnavljenje pravoslavnih hramova samo je jedan u nizu dokaza da je mit o multietničkom Sarajevu bezočna laž i izmišljotina i da je cilj bošnjačke politike bio proterivanje preko 150.000 sarajevskih Srba, a nakon rata sistematsko cementiranje etničkog čišćenja - zaključio je LInta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading