(VIDEO) UZBUNA U SARAJEVU: Građani ne smeju na ulice!

Autor: Tanjug

Svet

12.01.2020

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog izrazito pogoršanih vrednosti kvaliteta vazduha, Vlada Kantona Sarajevo proglasila je stepen upozorenja "Uzbuna" i izdala važna uputstva građanima u vezi sa boravkom na otvorenom, fizičkim aktivnostima, nošenju zaštitinih maski kao i korišćenju motornih vozila odnosno gradskog prevoza

RepublikaFoto: youtube.com/Hayat TV BiH

Zbog toga su danas mnogi stanovnici Sarajeva odlučili da ostanu u domovima, o čemu svedoče prazne ulice, prenosi portal Klix.ba.

Samo retki su jutros očito morali da izađu napolje, dok im je lice prekrivala zaštitna maska ili šal. Situacija u Sarajevu po pitanju zagađenja vazduha jutros je ipak bolja nego sinoć, iako je vazduh i dalje veoma nezdrav.

 

 

Prema merenjima u 10 sati, indeks kvalitet vazduha na Skenderiji je iznosio 420, a indeks iznad 50 se smatra nezdravim. Zbog svega navedenog mnoge Sarajlije spas traže na obližnjim planinama poput Trebevića, Bjelašnice, Jahorine i Igmana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading