NEMA PREDAJE! Crkva u CG šalje Milov zakon pred Ustavni sud

Autor: Tanjug

Svet

11.01.2020

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori usvojio je danas nacrt inicijative za ocenu ustavnosti nedavno usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti pred Ustavnim sudom Crne Gore.

RepublikaFoto: Tanjug/TV Hram
Mitropolit Amfilohije

Episkopski savet je saopštio da je na sednici u Mitropoliji Cetinjskog manastira usvojio nacrt inicijative za ocenu ustavnosti odredbi takozvanog Zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, koja je, uz blagoslov Crkve, pripremljena od stručnog tima domaćih pravnika.

Kako se navodi u saopštenju, Savet u potpunosti podržava u petak objavljeni stav Pravnog saveta i poziva sve dobronamerne da svoje predloge, sugestije i ideje dostavljaju Pravnom savetu preko episkopija SPC i da se ne preduzimaju jednostrane pravne aktivnosti na polju protivljenja zakonskom tekstu koji je usvoji crnogorski parlament.

 

 

- Blagodarimo svima vernima u Crnoj Gori na pokazanom hrišćanskom dostojanstvu u otporu ovom bezakonju, koje je prepoznato i od naše braće i sestara širom regiona i sveta, kojima takođe ovom prilikom šaljemo naše arhipastirske blagoslove - dodaje se u saopštenju.

Episkopski savet u saopštenju dodaje i da podržava buduće organizovanje i sprovođenje molitvenih litija četvrtkom i nedeljom i daje blagoslov da mesno sveštenstvo u svim gradovima prema iskazanoj želji i potrebi naroda ostalim danima organizuje molitvene skupove i crkveno-narodne tribine pri hramovima, kulturnim centrima i drugim za to prikladnim mestima, podsjećajući na obavezu čuvanja mira i dostojanstva, kao i do sada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading