(VIDEO) OBAVEZNO POGLEDAJTE! Bikovićev govor koji svi prepričavaju: Braneći Srpsku, branili ste Srpstvo, braneći Kosovo, branimo svoj duh!

Autor: novosti.rs, Republika

Svet

09.01.2020

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Biti Srbin nikada nije bilo lako, a danas je kao nikada do sada jasno da se srpski narod nalazi na braniku pravoslavlja", rekao je glumac Miloš Biković na proslavi Dana Republike Srpske u Banjaluci.

RepublikaFoto: youtube.com/RTRS vijesti
Miloš Biković

On je tom prilikom rekao da su borci Republike Srpske učinili podvig, dajući svoje živote za slobodu i istinu i da su doprineli vaskrsenju celog srpskog naroda.

- Braneći Srpsku, vi ste branili Srpstvo, a braneći Kosovo i Metohiju i Srpsku crkvu u Crnoj Gori, ne branimo crkvena zdanja, nego svoj integritet, pravo na život, branimo svoj duh - rekao je Biković na Svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana Republike.

Glumac je, prenose „Novosti", istakao da je skupa bila istorija srpskog naroda, da bi se sada tek tako predala i tek tako zaboravila.

- Biti Srbin nikada nije bilo lako, a danas je kao nikada do sada jasno da se srpski narod nalazi na braniku pravoslavlja - rekao je Biković.

On je napomenuo da danas Svetosavski duh osvetljava otačastvo koje Srbi nose sa sobom u svim seobama i odlascima, da bi ga sačuvali i da bi mu se mogli vrac´ati, te obnavljati i njega i sebe.

- Ugrađen je taj duh i u temelje Republike Srpske, jer Svetosavlje je uporište našeg identiteta - rekao je Biković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading