Prekinut najveći lanac trgovine ljudima na Balkanu

Autor: Tanjug

Svet

09.01.2020

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Službenici crnogorske Uprave policije u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, realizovali su međunarodnu akciju kojom je otkriven i prekinut najveći lanac trgovine ljudima na Balkanu u poslednje vreme, saopštila je Uprave policije Crne Gore.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Za sada je, kako navode, uhapšeno osam osoba osumnjičenih za trgovinu ljudima i identifikovano 12 žrtava, preneo je RTCG.

Iz crnogorske policije ističu da je borba protiv trgovine ljudima u vrhu prioriteta njihovog rada.

- Ovo je bila međunarodna akcija realizovana u saradnji sa Interpolom gde su NCB Interpolu Podgorica putem Generalnog sekretarijata Interpola dostavljena značajna saznanja o ovom krivičnom delu, te da je u ostvarenoj saradnji sa Evropolom izvršena identifikacija ovog specifičnog modus operandi za koji je utvrđeno da se u ranijem periodu pojavljivao u zemljama Zapadne Evrope - navodi se u saopštenju.

U sredu su izvršeni pretresi na tri lokacije i u tim objektima zatečena su 93 lica sa Tajvana.

- Njima je bilo ograničeno kretanje, oduzeti pasoši i oni su, kako se sumnja, držani pod prisilom u objektima u kojima je vladala stroga hijerarhija od strane osumnjičenih lica, a koja su raspolagala sa velikim sumama novac. Preduzimajući dalje radnje službenici policije su izuzeli više elektronskih uređaja koji će biti predmet daljeg veštačenja u cilju otkrivanja krivičnih dela - saopštava policija Crne Gore.

Za sada je, kako navode, uhapšeno osam osoba zbog sumnje da su počinili krivično delo trgovina ljudima i krivično delo stvaranje kriminalne organizacije.

Policija je identifikovala 12 žrtava tog krivičnog dela a, kako su kazali, "u obradi je" njih 85.

Iz policije navode da i dalje istražuju kako bi identifikovali još eventualnih izvršilaca i žrtava trgovine ljudima ili drugih krivičnih dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading