Bivša urednica FOS-a puštena da se brani sa slobode

Autor: Tanjug

Svet

06.01.2020

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivša glavna i odgovorna urednica portala FOS Anđela Đikanović (26) puštena je da se brani sa slobode pošto je uhapšena zbog sumnje da je počinila krivično delo izazivanja panike i nereda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Policija je ranije navela da je ona izazvala paniku u javnosti iznošenjem lažnih vesti putem medija time što je kao autorka objavila tekst pod naslovom "FOS otkriva: Pripadnici ROSU na raspolaganju Crnoj Gori za Badnji dan" u kojem se navodi da će "oko 250 pripadnika ROSU - specijalne kosovske jedinice stajati na raspolaganju crnogorskim bezbjednosnim organima na dan okupljanja u Podgorici.

Ona je na saslušanju negirala optužbe, a prema rečima njenog advokata, nije želela da otkrije izvor svoje informacije, prenosi CdM.

Društvo profesionalnih novinara Crne Gore (DNPCG) saopštilo je da je portparolka EK Ana Pisonero Hernandez rekla da je Evropska komisija upoznata i da prati slučaj hapšenja novinarke Anđele Đikanović, navodi RTCG.

U međuvremenu crnogorski portal Aktuelno je, pozivajući se na kako tvrdi, poverljive i pouzdane izvore iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije, objavio da je izvor lažne informacije koju je objavio FOS da će ROSU doći u Crnu Goru za Badnji dan, jedam srpski operativac navodno angažovan u ambasadi Srbije u Podgorici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading