Amfilohije odgovorio Markoviću: Svaki napad na policiju smatramo za podmetačinu Crkvi

Autor: pink.rs, Republika

Svet

30.12.2019

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitropoit crnogorsko-primorski odgovorio je večeras crnogorskom premijeru Dušku Markoviću da Crkva ne podstiče na demonstracije, posebno ne nasilne, niti na sukobe sa policijom, povodom donošenja Zakona o slobodi veroispovesti.

RepublikaFoto: Tanjug/TV Hram
Mitropolit Amfilohije
- To, s druge strane, ne znači da verni nisu slobodni da iskažu svoje protivljenje prema bezakonju i lošoj nameri prema našoj Crkvi koji su pratili donošenje ovog Zakona, te da ga hrabro, jasno i odlučno saopštavaju javnosti - poručio je mitropolit Amfilohije.

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da je Marković ranije danas pozvao mitropolita na odgovornost za nasilje i potpuno mu neprimereno uputio upozorenje, iako su, kažu, i sam mitropolit i MCP jasno i nedvosmisleno rekli da su protiv nasilja. - Ova Crkva nije protiv države niti, na bilo koji način, podriva njen pravni poredak. Svaki napad na policiju smatramo za podmetačinu Crkvi. Podržavamo njegov (Markovićev) poziv za dijalog, ali samo onakav dijalog u kojem bi se uvažio stav Crkve, a koji dosad nije bio takav, nego se pokazao kao partijsko i bezakono jednoumlje - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je danas u Ulcinju održan Episkopski savet SPC u Crnoj Gori na kojem su svi sveštenici i ovom prilikom, bez izuzetka, iskazali svoju vernost mitropolitu, Mitropoliji i Patrijaršiji srpskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading