Nemački mediji: Šta se to događa u mafijaškoj državi Crnoj Gori?

Autor:

Svet

29.12.2019

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropski mediji s dosta zbunjenosti prate događaje u Crnoj Gori.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Šta se to događa u "mafijaškoj državi", pita se nemački Cajt.

- To nije država, već kriminalna porodična manufaktura Đukanović - zaključuje nemački list i pita se zašto se Milu to dopušta:

- Zašto svi zatvaraju oči na slabosti i deficite te zemlje? Šta se na tom uskom lokalitietu zaista odlučuje i rešava da ima tako veliko značenje za Evropu i za svet?

Ovom temom bave se i drugi mediji.

- Prosrpska opozicija bori se protiv problematičnog zakona o crkvama - počinje nemački Špigl izveštaj o parlamentarnim i vanparlamentarnim protestima u Crnoj Gori povodom usvajanja spornog zakona.

Ipak, s druge strane, stiče se utisak da dobar deo medija nemačkog govornog područja ignoriše događaje u Podgorici. Tako, zaključno sa subotom, austrijski dnevnici Prese, Kurir i Standard ne pominju nijednom rečju nerede u Crnoj Gori i njihove odjeke u Srbiji. To je posebno neobično za Standard, koji se često bavi temama sa Balkana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading