Migranti u Bosni nemaju veze sa terorizmom

Autor: Tanjug, Republika

Svet

24.12.2019

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest koja je objavljena na portalu Republika navela je čitaoce na to da pomisle da u Bosni ima terorista, što nije istina.

RepublikaFoto: youtube.com/ DealeXtreme DV
Foto: Ilustracija

Na ovo nam je ukazao portal Raskrinkavanje.ba, koji je naš tekst ocenio kao dezinformaciju i klikbejt.

U originalnoj vesti, koju je objavio portal Klix, a preneo Tanjug, odakle je Republika preuzela vest, ne spominju se teroristi i postojanje istih u BiH.

Raskrinkavanje je kontaktiralo portparolku Federalne uprave civilne zaštite, Majdu Kovač, koja nam je rekla da se najvjerovatnije radi o eksplozivnim sredstvima zaostalim iz ranijeg perioda, jer se radi o prostoru nekadašnje kasarne. Dovođenje migranata i izbjeglica u bilo kakvu vezu sa nađenim sredstvima opisala je kao "gluposti".

***

U rezervoaru vode koji se nalazi unutar migrantskog centra u Blažuju jutros su pronađena eksplozivna sredstva - mine i trombloni.

Portparolka Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač rekla je da je u centar upućen tim za uklanjanje eksplozivnih sredstava koji je utvrdio da se u rezervoaru nalaze mine i druga eksplozivna sredstva, ali zbog velike količine vode nisu mogli da utvrde o kojem je broju reč, prenosi sarajevski mediji.

- Sada će ispumpati vodu i utvrditi koliko eksplozivnih sredstava ima i na koji način će ih ukloniti. Tim radi na tome da u skladu sa standardnim operativnim procedurama što pre ukloni eksplozivna sredstva - rekla je Kovač.

U Blažuju se nalazi više od 300 migranata koji su iz Bihaća prebačeni u Sarajevo 11. decembra, a kako se navodi, sam objekat je u lošem stanju i nije bio spreman za prihvat ljudi, ali u toku su građevinski radovi koji bi trebali da pruže humanije uslove.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading