Detalji užasne nesreće: Glumac iz Zrenjanina se bori za život nakon što je pokošen na pešačkom!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

23.12.2019

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji glumac zrenjaninskog pozorišta "Toša Jovanović", a sadašnji član pozorišta u Osijeku Aleksandar Bogdanović (45), bori se za život nakon saobraćajne nesreće.

Foto: youtube.com/printscreen
Aleksandar Bogdanović

Glumac osječkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Aleksandar Bogdanović teško je povređen u subotu uveče u Osijeku, kada ga je na pešackom prelazu udarilo auto čiji je vozač pobegao sa mesta nesreće, a naknadno je priveden.

Bogdanovića je vozilom udario 22-ogodišnji mladić, koji je kasnije nađen i priveden, saopštila je hrvatska policija.


Ne navodeći identitet povređene osobe, osječko-baranjska policija je saopštila da se nesreća dogodila u trenutku kada je lični automobil naleteo na 45-ogodišnjeg pešaka, koji se kretao po pešačkom prelazu.

Posle nesreće vozač se udaljio s lica mesta, umesto da pruži pomoć povređenom pešaku ili pozove policiju.

Vozač je kasnije priveden u policijske prostorije.

Uz navedene prekršaje, 22-ogodišnji vozač upravljao je vozilom pre sticanja prava na upravljanje.

Povređeni pešak zadobio je teške telesne povrede opasne po život i zadržan je u osječkom Kliničkom bolničkom centru.

Godinama u zrenjaninskom pozorištu

Aleksandar Bogdanović je u dva navrata bio član ansambla zrenjaninskog pozorišta. U prvom navratu, od 1997. do 2002. godine. Tada ga je, zajedno sa Ljubišom Milišićem, Natašom Ilin i Jugoslavom Krajnovim, u zrenjaninsko pozorište doveo tadašnji upravnik Dragan Rajačić.

Drugi put je glumio u zrenjaninskom pozorištu od 2007. do 2010. godine. Tada je ostvario jednu od najzapaženijih uloga, ulogu Čičikova u Gogoljevim "Mrtvim dušama". Za Čičikova je dobio nagradu za najbolju mušku ulogu na 59. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine.

Zrenjaninci ga pamte i po ulogama u "Antigoni", "Bogojavljenskoj noći", "Skapenovim spletkama", u predstavi "Čudo u Šarganu"…

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading