Dodik: Nema nikakvog integracionog plana u NATO

Autor: Tanjug

Svet

21.12.2019

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da neće biti nikakvog integracionog plana u NATO i da je to navedeno u Programu reformi BiH, u kome se kaže da nema prejudiciranja članstva.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Milorad Dodik

- Veoma je jasno da je Program reformi dokument koji raskida s kontinuitetom koji smo u prošlosti imali u vezi sa iskazivanjem NATO integracija, kao što je to recimo činio bivši član Predsedništva BiH Mladen Ivanić - rekao je Dodik.

Kako prenosi RTRS, Dodik je naveo da je Ivanić u Predsedništvu BiH usvojio Spoljnopolitičku strategiju u kojoj piše da je najvažniji prioritet integracija u NATO, i pored činjenice da je Skupština Republike Srpske 2018. godine donela Rezoluciju o vojnoj neutralnosti, prenosi RTRS. On je istakao da u Programu reformi nema nijedne reči o nastavku kretanja BiH u NATO, dodajući da taj dokument ljudi čitaju na razne načine.

Upitan da prokomentariše tvrdnje opozicije u Republici Srpskoj da Program reformi predstavlja ulazak u NATO, Dodik je rekao da je opozicija i ranije tvrdila i sada tvrdi bez obzira šta vide i šta procitaju, što je njihov politicki otklon te vrste. - Nemoguće je to pripisati SNSD-u. SNSD je tražio da se u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvoji Rezolucija o vojnoj neutralnosti, dok SDS i PDP za to nisu glasali - podsetio je Dodik. On je dodao da SDS i PDP nekom vlastitom mimikrijom pokušavaju da etabliraju vlastiti položaj.

Dodik navodi da su SDS i PDP, kao ucesnici vlasti na nivou BiH, skidali sa dnevnog reda akcioni plan, čime su mu produžavali život, ali da nisu imali snage da dođu u Savet ministara i da kažu da ga odbijaju. - Imali su priliku. Zašto to nisu uradili? Ko im je branio? Sada džaba galame - rekao je Dodik i naglasio da je odbijen akcioni plan i usvojen Reformski plan. Dodik je rekao da će javnost do detalja biti upoznata o Programu reformi BiH. - Tu se od naroda ništa nije krilo - rekao je Dodik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading