"Škoro je za Kolindu TV u boji"

Autor: Tanjug, Republika

Svet

13.12.2019

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivo Josipović, koji je pre pet godina izgubio predsedničke izbore sa samo 32.000 glasova od aktuelne predsednice Kolinde i kandidatkinje za još jedan mandat na Pantovčaku Kolinde Grabar Kitarović, za svoju naslednicu kaže da "sramoti državu i samu sebe", te da je jedan od njenih protivkandidata, Miroslav Škoro, za nju "televizor u boji".

RepublikaFoto: youtube.com/HRT/Tanjug/AP/Pixabay.com/fotomontaža
Josipović: Škoro je za Kolindu TV u boji

- Ona i danas priča i maše nekom knjižicom kao programom, znači nema neki suštinski program. Nisam tada imao ni podršku svoje stranke za promene, a ni medije to nije previše zanimalo. Bio sam im dosadan, a ona je zabavljala, rekao je Josipović u razgovoru za RTL Direkt.

Upoređujući Grabar-Kitarović pre pet godina i danas, Josipović kaže da se aktuelna predsednica pogubila. - Sve što radi je sramoćenje nje same i države. Jeste li ikad videli predsednika da, u onakvom stanju kao ona u Kninu, nastupa na jednoj od najvažnijih državnih proslava. Šalje poruke kakve šalje, da se vezuje za osuđene ratne zločine... Nije bitno kako peva, kontekst je bitan, onaj u kojemu ona sramoti državu, smatra bivši hrvatski predsednik.

Slaže se da je u inostranstvu predsednica prepoznatljiva, ali i kaže da prepoznatljivost nije uvek pozitivna. - Bila bi još prepoznatljiva da je dubila na glavi. U kontaktu sam s ljudima iz međunarodne politike i da, ona je simpatična u kontekstu feštanja, ali o njoj kao državnici malo ko misli dobro, rekao je on.

O predsedničkom kandidatu Miroslavu Škkoru kaže da je "ozbiljan kandidat, intelektualac, talentovani muzičar", ali, kako kaže, sasvim sigurno je da nije njegov navijač u kampanji. Za izjavu predsednika parlamenta Gordana Jandrokovića da je Škoro kompanjom sa njim i nekadašnjim predsednikom Stepanom Mesićem, Jospović ponavlja da nije na toj strani i da je reč o : malom rimitovnom triku". -Kažem, nisam na toj strani, ali u poređenju dva kandidata desnice, Škoro je za Grabar-Kitarović televizor u boji, rekao je Josipović.

O predsedničkom kandidatu Zoranu Milanović kaže da je jaka ličnost i da je, ako uđe u drugi krug, svejedno s kim će se boriti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading