HRVATI UKINULI PRESUDU GENERALU ĐUKIĆU!

Autor: srbijadanas.com, Republika

Svet

06.12.2019

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Županijski sud u Splitu pokušao je da generalu JNA Borislavu Đukiću odredi dvostruki istražni zatvor. Presuda generalu JNA Borislavu Đukiću za ratne zločine iz 1993. godine je ukinuta, saznaje Srbija Danas.

RepublikaFoto: youtube.com/CentarVeritas
Borislav Đukić

Pokušaj Županijskog suda u Splitu da generalu JNA Borislavu Đukiću odredi dvostruki istražni zatvor, kako bi ga sprečili da u nedelju u ponoć izađe iz pritvora u četvrtak je propao, pošto je odbrana zatražila izuzeće predsednika i članova sudskog veća.

Takođe je zatraženo i izuzeće predsednika suda Bruna Klajna, jer je kao član veća pre godinu dana prvostepeno osudio Đukića na devet godina zatvora, jer je navodno na početku rata u Hrvatskoj naredio da se sruši brana Peruča.

Podsetimo, Borislava Đukića Županijski sud u Splitu osudio je na devet godina zatvora zbog ratnog zločina, jer je januara 1993. godine kao zapovednik navodno učestvovao u naređivanju i rukovođenju podmetanja eksploziva na branu Peruča, posle čijeg aktiviranja je oštećena.

Time je, navodi se u presudi, ugrozio život 50.000 ljudi u naseljima nizvodno rekom Cetinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading