PALE TEŠKE REČI U SKUPŠTINI CG! MANDIĆ: Prebiću ti i drugu nogu! ŠKRELJA: Ja hramljem na nozi, vi u mozgu!

Autor: Tanjug

Svet

04.12.2019

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žestoka polemika vodila se u Skupštini CG između poslanika Demokratskog fronta i Demokratske partije socijalista. Pale su teške reči i uvrede, piše portal CdM.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Andrija Mandić

Najburnije je bilo kada je, usred polemike, jedan od lidera DF-a Andija Mandić, nezadovoljan onim što govori Ljuiđ Škrelja, predsednik Administrativnog odbora (DPS) dobacio "…Prebiću ti i tu drugu nogu", znajući da Škrelja hramlje na jednoj nozi.

Škrelja je vidno iznerviran uzvratio rečima:

- Ja hramljem na nozi, ali ne u mozgu i duši kao vi. Nemojte misliti da možete time da me uvredite. To nije moja želja. Bilo ko da misli da će me uvrediti time što će reći nešto što je od Boga, vara se. Zapravo, samo će se zbog toga postideti kada izađe na ulicu - odgovorio je Škrelja u polemici sa poslanicima DF-a.

Tokom skupštinskog zasjdanja danas je DF žestoko napadao albanske političare u parlamentu.

Mandić je potredsedniku Skupštine Genciju Nimanbeguu prigovorio da mu jedino on izriče opomene, istakavši da to radi kao albanski političar koji kažnjava nekoga ko je srpski političar.

 

 

Mandić: Najviše problema imamo sa Ljubom Škreljom, koji je albanski političar. Bošnjački političari nam ovdje drže pridiku. Mi srpski političari ovde moramo da stojimo da nas neko ponižava. Genci Nimanbegu nam izriče opmene, a to ne rade ostali potpredsjednici Skupštine ni predsednik.

Nimanebegu: Ja predstavljam albanski narod. Ja vas nisam kaznio kao Srbina, već kao poslanika koji nije poštovao poslovnik Skupštine Crne Gore. Ako želite da budete većina u CG, morate retoriku prilagoditi građanskom društvu.

Mandić: Vas više cenim kao albankog nacionalistu nego neke druge. Mislim da me kažnjavate i zbog toga što sam srpski političar. Ne smeta mi. Platiću svaku kaznu jer znam da ćemo nakon sledećih izbora biti većina. Vi ste me kaznili, zapalo vas je tako.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading