Linta kristalno jasan: Najoštrije osuđujem pretnje smrću Pupovcu

Autor: Tanjug

Svet

04.12.2019

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta najoštrije osuđuje nove prijetnje smrću poslaniku i predsedniku Samostalne demokratske srpske stranke Miloradu Pupovcu.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miodrag Linta

- Ustaške snage nastavljaju nekažnjeno i gotovo svakodnevno da ispisuju srbomrzačke grafite i poruke mržnje širom Hrvatske s ciljem da se pošalje jasna poruka Srbima da se isele ili asimiluju. Jedan od desetina hiljada srbmrzačkih grafita jeste i grafit ispisan u obliku igre vešanja ispod kojih piše Pupovac. Sigurno je da naredbodavci i počinioci ovog kukavičkog i fašističkog čina neće biti pronađeni a kamoli osuđeni za navedeni zločin iz mržnje - navodi Linta u izjavi koju je dostavio medijima.

U pitanju je, kako tvrdi, jedan od mnoštva dokaza da u Hrvatskoj vlada atmosfera mržnje i netrpeljivosti zbog toga što se hrvatski narod nije suočio sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću.

 

 

Linta apeluje na novoizabranu Evropsku komisiju da pošalje jasnu poruku vlastima u Hrvatskoj da je neprihvatljivo da se u jednoj članici Evropske unije otvoreno rehabilizuje fašizam i nacizam i brutalno krše temeljne vrednosti Evropske unije tj. ljudska prava, vladavina prava i antifašizam.

Prema njegoviom rečima to potvrđuju brojne činjenice od nekažnjene upotrebe ustaškog pozdrava "Za dom spremni", ispisivanja desetina hiljada srbomrzačkih grafita do državne komemoracije ubijenim "ustaškim zlikovcima u Blajburgu".

- Hrvatska vlast svojim postupcima i nečinjenjem toleriše i čak podstiče netoleranciju i govor mržnje. Očigledno je da Hrvatska sve više postaje faktor nestabilnosti jer ne poštuje sopstveni Ustav, zakone, međunarodne ugovore i konvencije koje je potpisala - zaključio je Linta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
pile

05.12.2019 22:21

Za ovu pretnju može se završiti u ćuz do tri godine, pa on neka preti...