Naš sused se naoružava: 150 oklopnjaka stiže u region

Autor: Novosti, Republika

Svet

30.11.2019

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pešadijske jedinice Armije Severne Makedonije u narednih pet godina pojačaće borbenu gotovost sa 150 američkih oklopnih transportera.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Ova nabavka je shodna planu modernizacije oružanih snaga zemlje - rekla je ministarka odbrane Vlade u Skoplju Radmila Šećerinska.

- Prema našem dugoročnom planu razvoja odbrambene sposobnosti, predvideli smo negde oko 150 miliona evra u višegodišnjem periodu. To je negde između 10 i 15 miliona evra na godišnjem nivou. U okviru ovih 150 miliona, 30 miliona biće donacija SAD - izjavila je Šećerinska.

Dodala je da je - pre dva dana, od američke strane dobijena informacija da povećavaju podršku za tu namenu od 30 miliona dolara na 37 miliona, koji neće ići samo za vozila već i za dodatnu opremu naše pešadije.

U pomenutom razgovoru Šećerinska je nagovestila mogućnost eventualnog odlaganja najavljenih prevremenih parlamentarnih izbora u zemlji, koji bi trebalo da budu održani 12. aprila.

Takav "prostor" se ostavlja u zavisnosti od toga kada će Španija moći da ratifikuje Protokol za članstvo Republike Severne Makedonije u NATO.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading