Zemljotres bio dramatičan i u Crnoj Gori: Najgore bilo u Podgorici i Ulcinju

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.11.2019

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemljotres koji je jutros pogodio Albaniju, a koji se snažno osetio i u Crnoj Gori, jedan je od najjačih instrumentalno registrovanih pored onog iz 1979. godine, rekla je načelnica u Zavodu za seizmologiju Jadranka Mihaljević.

RepublikaFoto: twitter.com/NikeMorgan
Foto: Ilustracija

Mihaljević je u Jutarnjem programu RTCG kazala da se zemljotres snažno osetio i u Crnoj Gori, a da je ovom potresu u Albaniji prethodilo nekoliko slabijih.

- Možemo reći da je zemljotres od 21. septembra koji je iznosio 5,8 po Rihteru bio uvod u aktivaciju seizmogene zone. Tlo i dalje radi. Posle ovako jakog zemljotresa može se očekivati velika serija zemljotresa. Obično to smirivanje traje nekoliko meseci - rekla je Mihaljević.

Snažan zemljotres jačine 6,4 stepena po Rihteru pogodio je rano jutros Albaniju, a jačina potresa koja se osetila i u Crnoj Gori uznemirila je građane. Ta dva crnogorska grada od epicentra potresa udaljena su 120 odnosno 70 kilometara.

Za sada nema izveštaja o eventualnoj materijalnoj šteti ili povređenim osobama u Crnoj Gori.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading