Linta odbrusio Škoru: On je otvoreni ustaša

Autor: Tanjug

Svet

17.11.2019

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Srbije Miodrag Linta ocenio je danas da je nezavisni kandidat za predsednika Hrvatske Miroslav Škoro otvoreni ustaša i jedan od predvodnika ustaških snaga u toj zemlji.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Miodrag Linta

- Škoro otvoreno veliča ustaški pozdrav ''Za dom spremni'' i iskreno i ponosno kaže da se pod navedenim pozdravom borio njegov pradeda u NDH, ali i njegov venčani kum za današnju Hrvatsku 1991. godine. Navedena izjava Škore je jedan u mnoštvu dokaza da se današnja Hrvatska gradi na temeljima i principima genocidne NDH - naveo je Linta.

U saopštenju za javnost, on je istakao da je "Tuđmanova Hrvatska, kao i NDH, nastala kao rezultat planskog zločina i etničkog čišćenja srpskog naroda iz hrvatskih gradova i sa krajiškog područja".

- Borba za stvaranje etnički čiste Velike Hrvatske vođena je pod lažnom i licemernom optužbom odbrane od tzv. velikosrpske agresije. Takođe, Škoro najdublje vređa stotine hiljada žrtava (ustaškog logora) Jasenovca jer, kao i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, traži da se prekopa najveća fabrika smrti na Balkanu u Drugom svetskom ratu - naveo je Linta.

Linta je ponovo zatražio od Ministarstva spoljnih poslova da uradi sveobuhvatni izveštaj o rehabilitaciji ustaštva i brojnim primerima mržnje i nasilja nad Srbima u Hrvatskoj i da ga pošalje na sve međunarodne adrese.

- Apsolutno je jasno i očigledno da današnja proustaška Hrvatska sve više postaje faktor nestabilnosti i prijetnja miru - zaključio je Linta.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading