Verski analitičari demontirali hrvatsku farsu: Gospa iz Međugorja je prevara i čist biznis!

Autor:

Svet

15.11.2019

06:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O lažnom kultu Bogorodice koja se hrvatskoj deci javlja u Međugorju imali su šta da kažu i verski analitičari, kao i poznavaoci materije koji tvrde da je cela priča čista farsa koja nije zasnovana na verskim kanonima, već na želji da se što više zaradi.

VELIKA PREVARA Gospa od Međugorja

Verski analitičar Draško Đenović za Srpski telegraf objašnjava da je u pitanju prevara koja kao čudo sve teže prolazi kod verski osvešćenih katolika.

- Jedan od glavnih dokaza da je reč o prevari je taj što se Gospa ukazuje na redovnoj bazi, kao da je šalterska službenica, koja ima svoje određeno radno vreme i baš se tada pojavljuje u brdima. Takođe, niko od te dece koja su odavno odrasli ljudi nije postao svešteno lice, što obično biva sa ljudima koji su se susretali sa prizivom nekog sveca. Sve je čist biznis i turistička mamipara - kaže Đenović.

Publicista Dragoslav Bokan tumači javljanje Bogorodice kao opomenu hrvatskom narodu za sva nedela nastala na tom stratištu.

- Nije nemoguće da se Gospa zaista na tom mestu pojavila, ali samo kao opomena onima koji su učinili stravičan pokolj nad srpskim civilima koji su završili u ustaškim jamama s druge strane brda od one gde se zbio taj događaj. Ako je majka Isusova došla u hrvatsko Međugorje, mogla je da dođe samo kao znak samilosti nad sudbinom Srba i nikako drugačije - ističe Bokan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading