Uhapšen sin nekadašnjeg ministra i potpredsednika vlade RS: Izigravao advokata i uzimao pare za to!

Autor: novosti.rs

Svet

30.10.2019

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema licencu za obavljanje ovog posla, niti je upisan u registar.

RepublikaFoto: pixabay.com

Branislav Trbojević (48) iz Banjaluke priveden je zbog sumnje da je za 20.000 KM prevario više građana, kojima se lažno predstavljao kao advokat uzimajući im novac za pravno zastupanje.

Kako je potvrđeno "Novostima" Trbojević nema licencu za obavljanje advokatskog posla, niti je upisan u registar Advokatskih komora u RS i FBiH. Međutim, ono što mu je olakšavalo prevare i ljude držalo u ubeđenju da je "taj za koga se izdaje" jeste činjenica da je sin pokojnog Milana Trbojevića, uglednog advokata i potpredsednika prve Vlade RS, koji je obavljao i funkciju ministra pravde RS.

U PU Banjaluka navode da je Trbojević lišen slobode zbog sumnje da se duži vremenski period lažno predstavljao kao advokat.

- Od oštećenih je uzimao novac za potrebe akontacije i troškova na ime zastupanja u predmetima pred sudom, ali ih uopšte nije zastupao. Time je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 20.000 maraka - saopštila je PU Banjaluka.

Foto: Tanjug/AP

Kako saznaju "Novosti" istraga protiv Trbojevića je pokrenuta na osnovu prijave jednog prevarenog građanina. Angažovao je Trbojevića i unapred mu dao novac, da bi ubrzo u sudu saznao da ovaj uopšte nema advokatsku licencu.

- To nije usamljen slučaj i raspolažemo sa informacijom da se osumnjičeni duže vreme predstavljao kao advokat, pa čak i u javnim nastupima po medijima i slično - kaže izvor blizak istrazi.

Po nalogu suda policija je pretresla više objekata u Banjaluci koje je Trbojević koristio. Nakon kriminalističke obrade on je pušten na slobodu i u policiji navode da će, po kompletiranju predmeta, protiv njega biti podnet izveštaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci.

"Novosti" su kontaktirale sa osumnjičenim Trbojevićem kako bi čuli njegovu stranu priče. Uredno im se javio i zatražio broj telefona na koji može da kontaktira sa nama, što nije učinio.

NIJE ČLAN KOMORE

Predsednik Advokatske komore RS Branislav Rakić potvrdio je da Branislav Trbojević nije upisan u registar advokata Srpske.

- Ne, on nije upisan u imenik advokata Advokatske komore RS. Kod nas nije polagao advokatski ispit, niti podnosio zahtev za to. Prošle sedmice policija je od nas tražila određene provere za tu osobu i izašli smo im u susret - rekao je Rakić.

PU Banjaluka apeluje na građane, koji su prevareni ili sumnjaju da su prevareni na opisan način, da se obrate policiji i prijave krivično delo - navodi se u saopštenju

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading