Samo nedeljom? Danas se u Crnoj Gori ne radi, na snagu stupa izmenjeni Zakon

Autor: Tanjug, Republika

Svet

20.10.2019

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Crnoj Gori su danas zatvorene sve prodavnice i tržni centri, jer je na snagu stupio izmenjeni Zakon o unutrašnjoj trgovini, kojim je propisano da se nedeljom i u dane državnih i drugih praznika trgovina na malo može obavljati samo u specijalizovanim prodavnicama, pijacama ili kioscima za prodaju štampe.

RepublikaFoto: pixabay.com
Zastava Crne Gore

Predstavnici tržnih centara obraćali su se u međuvremenu Ministarstvu ekonomije više puta, kako bi im bio omogućen rad nedeljom, ali njihovi zahtevi su odbijeni, prenosi portal CdM.

Ministarstvo ih je informisalo da se u njihovim objektima trgovina na malo i trgovina na veliko, kao i kod poslodavaca koji ne posluju u okviru tržnih centara, ne može obavljati nedeljom, a istaknuto je i da se zabrana ne odnosi na ostale uslužne delatnosti.

Trgovce strahuju od pada prometa, a danas su, prema portalu, uočene i druge nevolje - na kioscima, na primer, nema štampe iz Srbije, jer je, kako su rekli trgovci za CdM, nisu naručili, jer nisu znali da li će trafike raditi nedeljom.

Zakonom je predviđeno da nedeljom i u dane državnih i drugih praznika, na primer, mogu da rade apoteke, te prodavnice hleba, pekarskih proizvoda, cveća, suvenira, pogrebne opreme, benzinske pumpe i prodavnice u okviru njih.

Zakonom se predvida da će poslodavci koji prekrše odredbu i otvore radnje nedeljom biti novčano sankcionisani od 1.000 do 10.000 evra, a predviđeno je i zatvaranje objekta

Rad nedeljom kontrolisaće tržišna inspekcija, a nadzor će biti pojačan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading