Zaev: Lažu, ostavku ne dam ni za šta na svetu!

Autor: Tanjug

Svet

18.10.2019

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makedonski premijer Zoran Zaev nije podneo ostavku, kako su to već javili pojedini mediji u regionu, rečeno je Tanjugu u Kabinetu premijera Severne Makedonije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zoran Zaev

Brojne reakcije, odnosno špekulacije medija usledile su posle današnje odluke evropskih lidera da odlože donošenje odluke o početku pristupnih pregovora sa Severnom Makedonije do 31. oktobra, uz raniju izjavu makedonskog premijera da će nedodeljivanje datuma dovesti do pada njegove vlade.

Na samitu lidera EU u Briselu Francuska je blokirala dodelu datuma za pristupne pregovore sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

Sputnjik je naveo da je Zaev kovertirao ostavku i o tome obavestio strane ambasade.

 

 

- Trenutno su u toku konsultacije parlamentarnih stranaka u Severnoj Makedoniji. Zaev traži raspisivanje vanrednih izbora zato što nije ispunio predizborno obećanje da će otvoriti pregovore sa Evropskom unijom - naveo je u svom tekstu portal Sputnik.

Na pitanje Tanjuga da li je tačna informacija koju su preneli pojedini mediji, da je Zaev podneo ostavku, iz makedonske vlade su odgovorili da je informacija pogrešna.

- Tačna informacija je da Zaev nije podneo ostavku - navodi se u kratkom odgovoru za Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading