Reakcija na brojne incidente: Migrantima u Krajini ograničeno kretanje

Autor: Tanjug

Svet

15.10.2019

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Migranti na području Unsko-sanskog kantona (USK) više neće moći slobodno da se kreću po naseljenim područjima i da spavaju po parkovima jer je Vlada Unsko-sanskog kantona počela da primenjuje mere ograničavanja kretanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

To je potvrdio portparol Ministarstva unutrašnjih poslova USK Ale Šiljdedić i dodao da su vlasti u Krajini odlučile da pokušaju da normalizuju situaciju zbog sve većih priliva migranata, prenosi Klix.

- Mere se odnose na izmeštanje svih osoba koje nemaju adekvatan smeštaj i koje se ne nalaze na nekom od legalnih smeštaja u prihvatne centre koji su organizovani na području USK. Sve osobe koje se nalaze na javnim površinama, u napuštenim objektima i neprijavljenom smeštaju u Velikoj Kladuši, Cazinu, Bihaću i drugim gradovima biće izmeštene u kamp Vučijak - kazao je Šiljdedić.

Prema trenutnim procenama, na području USK-a boravi više od 2.500 migranata, od čega ih je najviše u Bihaću i Velikoj Kladuši.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading