(FOTO) Kolinda ista stjuardesa Vesna, koja je preživela pad "Jatovog" aviona!

Autor: Republika

Svet

18.09.2017

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na popularnoj Fejsbuk stranici "Di su pare?" uočili su sličnost Kolinde Grabar Kitarović i žene čije je lice krasilo nekadašnju jugoslovensku novčanicu od 50.000 dinara.

Foto: facebook.com/Di su pare?
Kolinda Grabar Kitarović neverovatno liči na devojku sa stare novčanice

Hrvatska predsednica i plavuša sa slike imaju sličnu frizuru i crte lica, a sličnost je još veća kad se pogledaju najnovije fotografije Kolinde Grabar Kitarović.

Kosa joj je ravnija i lepršavija, zbog čega izgleda mlađe, poput devojke s novčanice. 

Novčanicu od 50.000 dinara Narodna banka Jugoslavije štampala je 1988. godine. Zelene je boje, a na zadnjoj strani je fotografija Dubrovnika.

Kao i druge jugoslovenske novčanice, ima određenu vrednost među kolekcionarima i prodaje se na internetu, ali ne spada među novčanice koje postižu veću cenu. 

Prema dosad nepotvrđenoj priči, model za devojku s novčanice od 50.000 dinara bila je Vesna Vulović, stjuardesa "Jata" koja je 26. januara 1972. jedina preživela pad putničkog aviona s visine od 10.000 metara, zbog čega je upisana u Ginesovu knjigu rekorda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading