DODIK: Džaferović na komemoraciji Širaku bez saglasnosti Predsedništva BiH

Autor: Agencije

Svet

30.09.2019

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kabinet srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika je večeras saopštio da je bošnjački član Predsedništva Šefik Džaferović danas bio u Parizu na komemoraciji nekadašnjem francuskom predsedniku Žaku Širaku bez saglasnosti svih članova Predsedništva BiH.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Milorad Dodik

Navodi se da je nota Ambasade Francuske u BiH sa pozivom na komemoraciju došla u Predsedništvo BiH i u kabinet srpskog člana Predsedništva, posle čega su kabineti druga dva člana Predsedništva, bez usaglašavanja, organizovali putovanje bošnjačkog člana Džaferovića.

"Džaferović je na put otišao u nedelju i čak se u Beču sastao s hrvatskim članom Predsedništva Željkom Komšićem", piše u saopštenju Dodikove službe.

Iz Dodikovog kabineta naveli su da reaguju na "netačne i tendeciozne navode" pojedinih medija da se on protivio da bilo ko u ime Predsedništva BiH ide na komemoraciju Širaku, dodavši da je sve učinjeno "sa očekivanjem da kabinet srpskog člana samo pokrije već donetu odluku".

"To smatramo nekorektnim. Smatramo nedostojnim to čime se koriste pojedini mediji, ali i politički akteri koji ne prezaju od toga da čak i od sahrane bivšeg predsednika jedne strane države prave senzaciju", piše u saopštenju iz Dodikovog kabineta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading