(VIDEO) Predložen pritvor za dvojicu osumnjičenih za napad na portal Radio Sarajevo!

Autor: Radio sarajevo/Tanjug

Svet

29.09.2019

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, predložio je Opštinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomesečnog pritvora obojici osumunjičenih za krivična dela protivpravno lišavanja slobode i ugrožavanje bezbednosti.

Foto: youtube.cm/Radio Sarajevo

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svedoke, prikriti dokaze, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Ove informacije potvrdila je portparolka Tužilaštva KS-a Azra Bavčić.

Podsetimo, dve osobe su uhapšene nakon drskog napada grupe huligana u petak uveče, koji su se predstavili kao navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, na redakciju i uredništvo portala Radiosarajevo.ba.

Jedan napadač je rođen 1990., a drugi 1991. godine.

- Policijski službenici MUP-a KS su nakon prijave portala Radiosarajevo.ba preduzeli mere u skladu sa zakonom i na vrlo efikasan način lišili slobode dva lica - kazao je portparol MUP- a KS Mirza Hadžiabdić.

Dodao je tada da su oba lica predata u nadležnost Tužilaštva KS.

- Isti se sumnjiče za izvršenje krivičnih dela iz člana 179. (Protivpravno lišenje slobode) i člana 183. (Ugrožavanje bezbednosti) Krivičnog zakona FBiH. - pojasnio je.

- Dvojica osumnjičenih biće zadržani narednih 24 sata, a nakon toga će se odlučivati o eventualnom pritvoru - kazala je portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Podsećamo, kako je saopštio Radiosarajevo.ba, huligani su upali u redakciju besni zbog vesti da su navijači fudbalskog kluba Sarajevo osuđeni na pet godina zatvora u Belorusiji zbog posedovanja kokaina.

Oni su pretili zaposlenima i njihovim porodicama smrću, a urednik je bio prinuđen da povuče vest sa sajta.

Portal je situaciju opisao kao "pravu talačku situaciju". Incident je naišao na brojne osude u Sarajevu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading