Raskokodakao se raspop Miraš: Srbijo, pazi da ne ostaneš Beogradski pašaluk

Autor: Tanjug

Svet

27.09.2019

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samozvani mitropolit kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo poručio je onima koji, kako kaže, ruše CPC i Crnu Goru da se pozabave pitanjima svoje države.

RepublikaFoto: youtube.com/ Atlas TV Montenegro
Raspop Miraš Dedeić

- Dragi prijatelji, susedi naši, povedite računa o Srbiji, o Srpskoj republici, Vojvodini, da se ne skupite na Beogradski pašaluk. A država Kosovo i Albanija, to su vaši i naši susedi - rekao je Mihailo, prenosi RTCG.

On je to poručio na tribini na Cetinju, koju je organizovala neprioznata CPC, dan uoči obelezavanja 800 godina autokefalnosti SPC u Crnoj Gori u kome učestvuje i patrijarh srpski Irinej.

Na tribini je rečeno i da vlast u Crnoj Gori mora da prestane da se "igra demokratije" i da pregovara sa crkvom oko državnih pitanja, kao i da mora da brani nezavisnost i slobodu Crne Gore i da nijedan interes ne sme pretpostaviti interesu opstanka svoje države, prenosi RTCG.

Obaveza države Crne Gore je, rečeno je na tribini, da nakon obnove nezavisnosti utemelji i autokefalnu Crnogorsku pravoslavnu crkvu.


- Država Crna Gora je propustila nekoliko vozova i bez obzira na to što se nisu stvorili uslovi da malo ažurnije poradi na obnovi CPC, mislim da predugo država trpi prst u oku od strane SPC - rekao je publicista Danilo Burzan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading