KOMŠIĆ PRETI: Neka Dodik odustane od traženja belaja

Autor: Tanjug

Svet

25.09.2019

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedavajući Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Željko Komšić, poručio je da neće odustati od toga da Milorada Dodika politički i na potpuno demokratski način spreči, kako kaže, u proizvođenju kriza, daljoj militarizaciji i destabilizaciji.

Foto: Printskrin/N1
Željko Komšić

Komšić, koji se sinoć obratio GS UN u Njujorku komentarisao je postrojavanje Žandarmerije MUP-a Republike Srpške i najave Milorada Dodika da neće odustati od rezervnog sastava policije.

 - Ni mi nećemo odustati da ga na politički i na potpuno demokratski način sprečavamo u proizvođenju kriza, daljnjoj militarizaciji i destabilizaciji. To smo pokazali i onda kada je to najavio pa bio prinuđen da povuče. Da nisam i nismo reagovali, u tome bi uspeo. Danas je, ipak, prinuđen da taj poraz, kao i onaj iz Beograda od pre par dana, šminka postrojavanjem nekakve žandarmerije - rekao je Komšić za Radio Sarajevo.


Navodi se da je Dodiku poslao jasnu poruku.

- Međutim, grdno se vara ako misli da nekoga time može da zaplaši. Pročitao sam negde, da su se povodom toga oglasili opozicioni poslanici iz Republike Srpske, koji pitaju zašto Dodik nije poslao Žandarmeriju na Manjaču da obustavi vežbu OS BiH i NATO partnera? Ni to nije dobar pristup. Nema tu šta ni Dodik ni policija Srpske da se busaju u prsa jer se ne bi baš proslavili. Neka Dodik odustane od traženja belaja. Nije u toj poziciji nimalo. Nadam se da mu je to jasno, ako sebi dobro želi - zapretio je Komšić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading