Panika na hrvatskoj televiziji: Dvoje zaraženo malim boginjama, pregledaju se svi zaposleni!

Autor: Tanjug

Svet

24.09.2019

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Male boginje su se pojavile na RTL-u, hrvatskoj televiziji. Radi se o dva slučaja, s tim da jedna obolela osoba navodno nije bila vakcinisana.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U toku je provera svih zaposlenih koji rade na RTL-u Hrvatska u Zagrebu.

- Jedan od kolega je bio hospitalizovan, a drugi kolega je imao lakši oblik morbila, pa je posle pregleda pušten kući. Trenutno su obojica na kućnom lečenju. Dalje, kolege koje su bile u kontaktu s obolelima i kojima su se pojavili eventualni simptomi poput visoke temperature, takođe su kod kuće pa je s njima u svakodnevnom kontaktu lekar koji prati njihovo zdravstveno stanje. Na RTL-u su doktori Zavoda za javno zdravlje i rade procenu nivoa vakcinisanosti. Svi koji nisu vakcinisani upućuju se u Zavod za javno zdravlje na vakcinaciju - potvrdili su iz RTL-a.

U poslednje dve nedelje u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević javilo se sedmoro pacijenata s ospicama, od kojih je troje hospitalizovano.

Inače, od početka godine do danas u Hrvatskoj su zabeležena 32 slučaja malih boginja, dok ih je prošle godine bilo 23.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading