(VIDEO) Republika Srpska dobila novu policijsku formaciju: Žandarmerija je postrojena

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

24.09.2019

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Centru za obuku u Zalužanima kod Banjaluke počelo je svečano postrojavanje Jedinice Žandarmerije, čime je zvanično predstavljena nova organizaciona jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koja je formirana radi unapređenja bezbednosti Srpske, njenih građana i imovine.

RepublikaFoto: twitter.com/DW BiH
Postrojavnje Žandarmerije

Svečanosti prisustvuju predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i direktor Policije Srpske Darko Ćulum.

Načelnik Jedinice Žandarmerije MUP-a Srpske Dragoslav Banović predao je raport predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović.

Formiranje Žandarmerije usledilo je u okviru reorganizacije interventnih snaga MUP-a radi bržeg i efikasnijeg odgovora na bezbednosne izazove sa kojima se suočava Srpska, uključujući i veliki broj ilegalnih migranata.

Žandarmerija je popunjena pripadnicima aktivnog sastava MUP-a, prvenstveno mladim policajcima koji su obrazovanje stekli na Policijskoj akademiji.

Prvobitna ideja je bila da se formira rezervni sastav policije, ali se od toga odustalo jer je utvrđeno da bi za to bio potreban duži vremenski period. Stoga je u junu donesena odluka da se formira Žandarmerija.

I ideja o rezervnom sastavu i odluka o Žandarmeriji naišle su na kritike u Federaciji BiH.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading