Linta o istraživanju za RTL: Većina Hrvata je ustaški orjentisana!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

13.09.2019

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraživanje javnog mnjenja urađeno za hrvatski RTL pokazalo je da se 45 odsto hrvatskih građana zalaže za upotrebu u javnosti pozdrava "Za dom spremni", što je, ocenjuje predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta, još jedan dokaz da je većina Hrvata "ustaški orjentisana".

RepublikaFoto: youtube.com/O2.TV
Miodrag Linta

Prema navedenom istraživanju za hrvatski RTL, 45 posto građana Hrvatske se zalaže za upotrebu pozdrava "Za dom spremni" u javnosti, a dodatnih 16 posto se zalaže za upotrebu "Za dom spremni" u grbu HOS-a, i na spomenicima ubijenim pripadnicima HOS-a, saopštio je Linta.

Za zabranu upotrebe tog pozdrava u javnosti izjasnilo se svega 30 odsto ispitanika, među kojima je sigurno i jedan broj Srba i pripadnika nacionalnih manjina, navodi on.

- Jasno se može zaključiti da preko 60 posto Hrvata ima pozitivan odnos prema ustaškom pozdravu "Za dom spremni", pod kojim je izvršen genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima u NDH, i brutalno etničko čišćenje srpskog naroda sa područja današnje Hrvatske, zapadne Hercegovine i zapadnokrajiških opština tokom devedesetih godina prošlog veka i tom prilikom počinjeni brutalni zločini - naveo je Linta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Za zabranu pozdrava se izjasnilo 30 odsto ispitanika

On podseća da je istraživanje zagrebačkog Instituta društvenih nauka iz 2015. godine, pokazalo da čak 71 posto učenika završnih razreda srednjih škola u Hrvatskoj smatra da Nezavisna Država Hrvatska nije bila nacifašistička tvorevina, te ocenjuje da su mladi Hrvati takvu priču o NDH kao "pravoj državi hrvatskog naroda" naučili u porodici, školi, crkvi, na Hrvatskoj-radio televiziji

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading