Koride u dvorištima i krave koje lome sve pred sobom! Više od 40 grla sa opasnim bikovima preti da uništi selo, meštani u strahu za goli život

Autor: vijesti.me

Svet

07.09.2019

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštane sela Kuljače iznad Svetog Stefana i dalje teroriše krdo krava, iako je pre 15 dana inspekcija sa 60 evra kaznila vlasnika iz cetinjskog sela Ugnji.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naime, njegova stoka se ponovo slobodno šeta dvorištima kuća i uništava imovinu u Paštrovićima.

- Sada imamo i koride: u dvorištima nam se nadmeću bikovi od gotovo tonu. Zamislite da ne smete da izađete iz kuće jer vas na pragu čeka stoka koju je neko doveo tu - kazali su meštani pet sela i pozvali nadležne inspekcije da zaista počnu da rade svoj posao, jer minimalne kazne za vlasnika stoke S. K. predstavljaju sramotu i ruganje svima koji godinama pozivaju da se reši problem.

Meštanin Branko Kuljača rekao je da je vlasnik stoke pokazao da je jači od svih inspekcijskih službi i da je to ruganje državi i zakonima.

- Voleo bi da vidim da li bi tolerisali da se ovo krdo od više od 40 grla sa opasnim bikovima napasa ispred Opštine ili nekih drugih državnih institucija.

RepublikaFoto: pixabay.com

- Da li bi onda inspekcijske službe regovale i zabranile vlasniku da ih dovodi čak iz druge opštine na našu teritoriju? Ako se već bavi stočarstvom, neka za to obezbedi uslove, a ne da ih dovodi u naše selo i u naša dvorišta. Ne znamo više kome da se obratimo da ovaj problem shvati ozbiljno, jer smo pozivali sve - od veterinaske inspekcije pa do budvanske Komunalne policije i inspekcije i svi glavu okreću od ovoga problema - kaže Kuljača.

On je naveo da već deset godina stoka uništava njihovo voće, površine, imovinu.

- Lome nam ograde, atuomobile. Sada pozivamo i vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića i ministra poljoprivrede Milutina Simovića da se uključe, jer kako je moguće da punu deceniju mi prolazimo istu situciju, gledate svakoga dana da vam neko dovodi stoku u dvorište kuće, a niko ne reaguje. Sigurno bi reagovali da mi, meštani, koje teroriše jedan čovek uzmemo stvar u svoje ruke. Da li je rešenje da mi ovu stoku ubijemo ili zakoljemo, ne znam šta treba da mi radimo i zaštitimo sebe i naše goste koji dolaze na odmor u naše kuće - kazao je on.

Kuljaču čudi kako to da neko može da bude stimulisan za stočarstvo, a da za to nema štalu ni svoje pašnjake.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading